Medvěd Grizzly

15. března 2008 v 9:23 | verča |  referátky

Medvěd Grizzly


Tělesné rozměry
Výška: ve stoje až 2 m
Hmotnost: 150-300 kg
Tlapy jsou velmi široké, s nezatažitelnými drápy. Kromě chůze k lovu ryb a k obraně.

Potrava
Medvěd grizzly je všežravec, jeho potravu tvoří hlízy, lesní plody, ořechy, med, ryby, hmyz a jeho larvy, hlodavci, ještěři, velcí savci, mršiny

Rozmnožování
Pohlavní dospělosti dosahuje samec ve 4. roce, samice ve 3. roce života. Obdobím rozmnožování je červen. Délka březosti trvá v rozmezí 180-250 dní, poté samice rodí obvykle 2 mláďata

Zajímavosti
Podle posledních údajů žije v Kanadě a na Aljašce 5000 medvědů grizzly, v USA pak méně než 300. Pro srovnání - začátkem minulého století jich žilo v Severní Americe 80 000-100 000
Ačkoli grizzly na první pohled vypadá neohrabaně, dokáže na vzdálenost 50-100 metrů běžet rychlostí cválajícího koně.
Svému jménu vděčí grizzly za dlouhé chlupy se stříbrnými špičkami, které pokrývají jeho plece a hřbet a dodávají srsti šedý nádech. Anglické "grizzle" totiž znamená šedá barva.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kačulka kačulka | E-mail | Web | 17. března 2008 v 18:15 | Reagovat

pěkné referáty

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama